Contact met Crediteuren

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In ons werkveld ontkom je er haast niet aan dat er contact moet worden opgenomen met schuldeisers. Zodra je overzicht over de schulden hebt (of zoveel eerder in geval van crisis) zal er contact dienen te worden opgenomen met die schuldeiser. Soms zullen dit deurwaarders of incassobureau's zijn die natuurlijk bekend zijn met wanbetaling en achterstanden. Echter, als de situatie nog niet zo uit de hand is gelopen dan zal er contact zijn met de oorspronkelijke schuldeiser.

Juiste afdeling

Heb je te maken met een grote organisatie vraag dan naar de afdeling bijzonder beheer, achterstanden etc. Het klinkt zo logisch echter soms blijf je hangen bij de call center medewerker die ook niet meer dan een script heeft en schiet je niet op in het oplossen van het financiële probleem.

Machtiging

Verder kunnen er soms formele problemen worden opgeworpen omdat je als hulpverlener niet gemachtigd bent om contact op te nemen. De weg die dan normaal wordt bewandeld is een machtiging aanvragen (wat weer tijd kost). In dat geval helpt het om samen met de hulpvrager contact op te nemen. Hierdoor wordt het formele bezwaar weggenomen en kun je sneller acteren.

Speciale telefoonnummers

Direct verbinding leggen met de juiste afdeling kan ook helpen (check evt. de website van de schuldeiser). Mocht je speciale telefoonnummers hebben vermeld ze hieronder:

  • Nuon: 020 892 00 46
  • KPN mobiel: 1200 afdeling Collections
  • Overzichten van nummers van klantenservices: zie hier