Mail2 aan begeleiders

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste allemaal,

Sinds onze laatste mail afgelopen vrijdag is de situatie in de wereld veranderd. We nemen aan dat het je lukt je aan te passen aan de huidige realiteit. We hebben de afgelopen dagen het eerste stof laten neerdwarrelen en vanochtend overlegd met Aad van der Hout en Piet Vellekoop van het bestuur over hoe nu verder. Tijd om je even bij te praten:

Rol van de gemeente:
We gaan richting gemeente actie ondernemen om te vragen hoe er gehandeld zal moeten worden nu het lijkt dat alle gemeentelijke diensten op slot zijn. Dat heeft effect op mensen die plots een bijstandsuitkering moeten vragen of hoe het nu verder moet met de mensen die bij het BIP “lopen”. Hetzelfde geldt voor andere organisaties zoals Broodnodig.

Effect op de aanvragen:
We hebben geen idee wat de maatregelen i.v.m. het Corona virus voor effect zullen hebben op het aantal aanvragen. We gaan even uit van een zwart scenario waarbij het aantal aanvragen (mogelijk sterk) gaat stijgen (de eerste aanmelding i.v.m. Corona-maatregelen is binnen ☹) en onze capaciteit onvoldoende zal zijn. Maatregelen die we willen nemen zijn:

  • De huidige kandidaat begeleiders willen we via een stoomcursus de basis principes van begeleiding bijbrengen (zij krijgen nog een aparte mail),
  • Daarnaast vragen we oud begeleiders of ze evt. willen bijspringen,
  • Mocht je nog mensen kennen die willen meehelpen vraag het ze en laat ze contact met ons opnemen.

Misschien dat het niet nodig is… maar we willen een beetje voorbereid zijn op de toekomst.

Begeleiding huidige klanten:
Het begeleiden van klanten op afstand is voor ons een onbekend terrein. Voor ons als coördinatoren is het moeilijk te bepalen hoe we hierin kunnen begeleiden of adviseren. We weten niet welke vragen er leven. Om die reden denken we er over om 2 webinars te houden waarin we met vraag en antwoord samen naar een oplossing kunnen zoeken. We zullen dit (mede op basis van de terugkoppeling die we van jullie krijgen bepalen.

Communicatie met jou:
We willen de communicatie met jullie makkelijker maken. Om die reden worden de volgende acties ondernomen:

  • We gaan over naar gebruik van Whatsapp voor directe communicatie met je. Hiervoor zal een groep worden ingericht (GripKatwijk) waar we iedereen aan toevoegen. Wat niet de bedoeling is om hierin uitgebreid met elkaar te communiceren maar vooral snel een melding te doen. Heb je een (algemene) vraag dan kan je de groep gebruiken maar reageer daarna s.v.p. direct naar de persoon die de vraag stelt en niet in de groep (hoe: zie de FAQ). We willen voorkomen dat je gek wordt van de plings en plongs van nieuwe berichten in de groep. Hoe dat moet staat in de FAQ zie hieronder.
  • Op de website van Grip wordt een FAQ bijgehouden naar aanleiding van de vragen die er zijn. Als er nieuwe berichten op de FAQ zijn maken we dat via whatsapp bekend. Het adres is: https:/www.gripopdeknipkatwijk.nl/faq


Dat was het voor nu. In de loop van vandaag zullen we de whatsapp groep inrichten. Iedereen veel sterkte in deze rare tijd en vooral… lach😊en blijf positief🤗.
Aad, Bernard, Piet en Dick Jan