Mail1 aan begeleiders

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de lockdown i.v.m. het Corona Virus willen we je wat ruggensteun geven hoe te handelen:

Uitgangspunten zijn:

  • Vermijd bezoek en contact zeker bij oudere en kwetsbare klanten, soms kan je ook contact houden via whatsapp video o.i.d. als alternatief.
  • Als er al bezoek nodig is check dan van tevoren telefonisch/sms/app bij de klant of het verantwoord is of beperk het tot het hoogst noodzakelijke (overdracht bij de deur en hulp per telefoon bijvoorbeeld).
  • Kom je bij een klant die ‘griepverschijnselen’ vertoont ondanks dat in het telefoongesprek is gezegd dat er geen griepverschijnselen zijn breek het bezoek dan af. Dat is simpeler gezegd dan gedaan natuurlijk. Houdt het simpel: een zinnetje als: “ik zie dat je griepverschijnselen hebt, mij lijkt het beter om nu uit elkaar te gaan dan bel ik je zo om het gesprek voort te zetten” helpt om het vertrouwen te houden en de klant te kunnen blijven begeleiden. Daarbij kun je terugvallen op deze richtlijn mocht er discussie ontstaan.
  • En als je zelf griep verschijnselen hebt geldt natuurlijk het standaard beleid om contact met anderen te vermijden.


Heeft een klant moeite met het ontbreken van bezoek leg het uit (zie ook de Grip website). Kom je er niet uit met de klant dan kun je natuurlijk terugvallen op Anneke en mij. Gezien de situatie in Nederland denken we dat dat weinig het geval zal zijn. Het blijft natuurlijk een moeilijke situatie gezien het werk dat we doen maar het is even niet anders.

Hopelijk helpt dit ruggensteuntje. We zijn natuurlijk altijd (telefonisch het liefst😊) te bereiken voor overleg.

Groeten,

Anneke en Dick Jan