Hulpvragersysteem

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het hulpvragersysteem van Schuldhulpmaatje Nederland (HVS) is bedoeld om je te helpen overzicht te houden van je begeleiding aan de client. Door na elke afspraak een kort verslagje te maken en afspraken vast te leggen houd je overzicht over de voortgang van je begeleidingstraject. Coördinatoren gebruiken het om inzicht te houden in de voortgang en als middel om te rapporteren naar externe partijen (gemeente, sponsoren etc.). Ook schuldhulpmaatje Nederland maakt gebruik van de (statistische) gegevens. Je hebt als hulpverlener alleen toegang tot de dossiers van je eigen cliënten (m.a.w. de privacy is gewaarborgd).

Per eind 2020 is een nieuwe versie van het Hulpvragersysteem in gebruik genomen. Uitleg daarover evenals een link naar deze nieuwe versie kun je hier lezenVastleggen contact(moment)

Binnen HVS heb je eigenlijk alleen te maken met het vastleggen van contactmomenten. In onderstaand plaatje staan de stappen uitgelegd om dit te doen. Tips hierbij:


Hvs contact.jpg
  • Het onderscheid openstaand/afgehandeld is niet relevant. De voorkeur heeft (gezien het gebruik) lopend te gebruiken. Ben je een contactmoment kwijt dan staat die vast onder het kopje afgehandeld.
  • Acties worden in het algemeen weinig gebruikt. Hierin kun je bijhouden welke acties nog moeten worden uitgevoerd (als je het wilt gebruiken).
  • Heb je bijlagen dan kun je die onderaan in het scherm toevoegen.

Veel voorkomende problemen:

Intakescherm

Als je in HVS inlogt en een contactmoment wilt vastleggen/raadplegen dan kom je in het intakescherm terecht (zie hieronder). Door op het icoontje rechtsboven te klikken (soms ook in de oranje balk aan de onderkant) kom je in het contactscherm.


Intakescherm.jpgPrinten

Printen uit HVS levert meestal niet het gewenste resultaat op (kleine priegelende letter en daardoor nauwelijks leesbaar). De tekst kopiëren en in een word document plakken/printen is dan de beste oplossing.