Hulporganisaties (maatschappelijk) - Teijlingen

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Financiële of uitgaven besparende Ondersteuning

Schuldhulpverlening

Het budgetinformatiepunt is een initiatief van de ISD Bollenstreek (ISD) en Humanitas. Bij het budgetinformatiepunt kunt u terecht met vragen over geldzaken. Medewerkers van de ISD en vrijwilligers van Humanitas kunnen uw vragen beantwoorden en u informatie en advies geven.

Stichting Schuldhulpmaatje Teylingen

Dit is een non-profitorganisatie die financiële counseling en ondersteuning biedt voor mensen die worstelen met schulden en financiële problemen. Ze bieden begeleiding en assistentie om mensen te helpen hun financiën te beheren en weer op het goede spoor te komen.

Voedselbank

Op de website van de voedselbank kun je zien wanneer je in aanmerking komt voor deze regeling. Ook staat er onder het kopje aanmelden precies hoe u zich kunt aanmelden. Via deze pagina is meer informatie te vinden. 

Maatschappelijke Ondersteuning

GGD Hollands Midden

GGD Hollands Midden is een regionale gezondheidsautoriteit die openbare gezondheidsdiensten verleent in Teylingen en de omliggende gebieden. Ze bieden sociale diensten aan voor kinderen en gezinnen, evenals ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid.

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg die counseling- en therapiediensten biedt voor mensen in Teylingen en de omliggende gebieden. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van mentale aandoeningen zoals depressie, angst en verslaving.

Maatschappelijk Werk

Maatschappelijk Werk De Duijf zet zich met hart en ziel in voor mensen die in problemen zijn geraakt. Bijvoorbeeld door een verslaving, relatieproblemen, scheiding, opvoeding, eenzaamheid of financiële problematiek. We helpen mensen om een nieuwe start te maken. We werken vanuit een Christelijke motivatie.

Sociaal Team van de gemeente Teylingen

Zou meer opschrijven over wat ze doen en doorverwijzen naar de contactpagina voor onderstaande details. Als er iets in het onderstaande wijzigt moet je anders deze pagina oppakken. 

·       Telefonisch: Je kunt telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente Teylingen via het algemene telefoonnummer 14 0252 (lokaal tarief). Je wordt dan doorverbonden met het Sociaal Team.

·       Online: Je kunt ook het contactformulier op de website van de gemeente Teylingen invullen. Vermeld daarbij dat je contact zoekt met het Sociaal Team en waarover je graag wilt praten.

·       Persoonlijk: Als je liever persoonlijk contact hebt, kun je een afspraak maken bij het Sociaal Team van de gemeente Teylingen. Dit kan via hetzelfde telefoonnummer 14 0252. Je kunt dan een afspraak maken om bijvoorbeeld op het gemeentehuis langs te komen.

Veilig Thuis

In geval van een (vermoeden) van geweld (verbaal of fysiek) in een gezin kun je contact opnemen met Veilig Thuis. Zij kunnen adviseren, ingrijpen(indien nodig) of doorverwijzen. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de coördinatoren.

Verslavingszorg

Brijder, specialist in verslavingszorg, is er voor iedereen, van jong tot oud, met een lichte of ernstige verslaving. Ze richten zich op het voorkomen en behandelen van verslaving met bijkomende problematiek en op het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Welzijn

Welzijn Teylingen is een welzijnsorganisatie voor alle inwoners van Teylingen. Het doel is het welzijn binnen de gemeente te bevorderen. Welzijn Teylingen richt zich op het vergroten van de verkracht en de verbinding tussen de mensen. Dit doen ze door praktische steun, advies, informatie en individuele ondersteuning. Welzijn Teylingen organiseert ook verschillende activiteiten die voor iedere buurtbewoner toegankelijk is. U kunt op de website zien wat zij precies allemaal doen en wat deze activiteiten zijn. Via deze pagina is meer informatie te vinden.

WMO, Wijkteam

De lokale loketten, het Wmo Adviescentrum, het Sociale wijkteam, stichting MEE, het Algemeen maatschappelijk werk Kwadraad en de jeugd- en gezinsteams zijn vanaf 1 maart 2021 samengegaan in de stichting Voor ieder 1. Door de krachten te bundelen ontstaat er één organisatie voor alle inwoners die zorg, ondersteuning of advies nodig hebben.