Tools in het begeleiden op afstand

Uit SchuldhulpHulp
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nu we alleen op afstand kunnen begeleiden is het natuurlijk zoeken naar de meest effectieve manier van begeleiden. Hieronder de mogelijkheden buiten de gangbare zaken als telefoon/brief):

Mobiel

Whatsapp video/Facebook messenger

Goed middel om even elkaar te kunnen aankijken. De geluidverbindingng is meestal wat slechter. Omdat nagenoeg iedereen wel whatsapp of facebook heeft is de toegang laagdrempelig.

Skype/Zoom

Betere geluidskwaliteit en ook videoverbinding is mogelijk. Nadeel is dat hiervoor wel een app en aanmelding nodig is. Privacy van Zoom is wel een aandachtspuntje (aandachtspuntje meer niet)Laptop/PC

Laptops zijn op dit moment prima middelen om mee te coimmuniceren. Is er een PC aanwezig dan hangt het er van af of deze voorzien is van microfoon, speaker en/of camera. Het hangt dus ook sterk af van wat de klant heeft. Hieronder gaan we er van uit dat ten minste geluid en microfoon aanwezig zijn.

Facebook Messenger

Goed middel om even elkaar te kunnen aankijken. De geluidsverbindingng is meestal wat slechter. Uitgangspunt is natuurlijk wel dat zowel klant als begeleider een facebook account hebben.

Teamviewer

Vergt eenvoudige installatie van software bij zowel begeleider als klant. Verder goede mogelijkheden tot delen van bureaublad, chat etc.Meer uitleg over de tools staat op de Corona Pagina (rechter kolom)